ילדים ובני נוער עלולים לחוות בשלב מסוים פוביה חברתית. חרדה או פוביה חברתית היא הפרעת חרדה המתאפיינת בעיקר בפחד, פחד מביקורת, פחד ממצבים חברתיים שונים, פחד ממפגש עם אנשים זרים וכדומה.
החרדה נובעת ממגוון רחב של סיבות ויש לה טריגרים שונים של התפרצות, אך חשוב מאוד לטפל בה ולא להזניח את התופעה מחשש שתלך ותתעצם.
חרדה חברתית, כמו כל סוג של חרדה היא סמן לקושי ולרמת מתח גבוהה העוברים על האדם. היא ניתנת לטיפול ולהתמודדות אשר בסופו של תהליך ניתן לצאת ממנה מחוזקים יותר.
השפעת אפליקציות בסלולר על פוביה חברתית
בשנים האחרונות נכנסו לשימוש יותר ויותר אפליקציות להעברת מסרים בטלפונים החכמים. אפליקציות אלה הן פופולריות מאוד בקרב ילדים ובני נוער. באמצעותן הם מעבירים מסרים קצרים כגון: קבצי תמונה, קבצי קול (אודיו), סרטונים (וידאו) וטקסטים כתובים.
חלק מהאפליקציות הן גלויות וזהות השולח היא ידועה וחלקן הן אפליקציות אנונימיות. האפשרות לשליחת מסרים פוגעניים באמצעות אפליקציות אנונימיות זמינה לכל אחד בלחיצת כפתור.
הקלות בה נעשה שימוש במילים קשות כלפי ילדים, העלבות, הכפשות ושאר סרטונים במטרה לפגוע ולהשפיל היא בלתי נתפשת. גם כאשר התכנים נעשים ויראליים ומועברים בשניות אחד לשני. התוצאות יכולות להיות הרסניות ולגרום לחרדה חברתית בקרב ילדים ובני נוער. חשוב לחזק את הילדים החשים עצמם נפגעים בטיפול ממוקד מטרה, לתת להם כלים להתמודדות עם המצב ולחזק אותם.
ליווי מקצועי ככלי לחוסן רגשי
אחת הדרכים העשויות להשפיע לטובה על תהליך ההתמודדות עם חרדה חברתית היא ליווי מקצועי הכולל טיפול רגשי בילדים ובבני הנוער. יש לתת לילדים כלים איך להתמודד נכון עם המצב, לחזק אותם מבחינה נפשית ולסייע להם לנתח את המציאות בצורה פשוטה.
לדוגמה: ילד או נערה החשים נפגעים מתכנים פוגעניים שהופצו נגדם ברשת יכולים לשנות את הגישה של הסביבה אליהם על ידי הפגנת חוסן אישי ושלילת המסרים שהופצו. באמצעות הטיפול נבהיר כי אין לנו שליטה על מה אחרים אומרים ועושים, אלה השליטה היא אצלנו. הכוח הוא בידינו למה אנו מוכנים להקשיב ולהכניס לתוך גופנו. נחזק את הילדים כך שייקחו שליטה על הסיטואציה ויהפכו למובילים ולא למובלים.
אשמח להרחיב על הנושא בפגישה אישית אצלי בקליניקה